Szuprém csirkemell burgonyapürével
Elkészítés módja
1. A hámozatlan burgonyát jól megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni.
2. Időközben egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük, hogy megfőtt-e már. Még forrón meghámozzuk, majd egy edénybe tesszük. Egy burgonyatörővel alaposan áttörjük, hozzáadjuk a pálmavajat, a tejszínt, a kevés sót, majd jól kikeverjük és átnyomkodjuk egy szűrőn. Ezáltal szép sima, selymes pürét kapunk.
3. A szárnyat a második ízületnél levágjuk. A nyaki részből az "Y" csontot kiszedjük. A mell porcos felétől először jobbra haladva elkezdjük leválasztani a mellhúst.
4. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd ebben a csirkemelleket a bőrös felükön kezdjük el sütni. Mikor megpirult, megfordítjuk. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket, majd kb. 10 percen keresztül locsolgatjuk a fűszeres vajjal.
5. A csirkemellek mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Ezután 150 fokon előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Tálalás előtt 8-10 percig langyos helyen pihentetjük.
6. Az elkészült csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk, majd a húst meglocsoljuk a fűszeres vajjal. Mellétesszük a sült fokhagymát, és feldobjuk egy kis rozmaringgal. Nagyon finom omlós és szaftos lesz a hús!
Szuprém csirkemell burgonyapürével recepthez fűződő történet, jótanács
Én a megmaradt csirkecombokat megfűszereztem, hagymával megsütöttem, és a sütőben meglocsoltam olívaolajjal. Másnap finom ebéd készülhet belőle: a csontos részekből és szárnyvégből jól megzöldségezett csirke alaplé készült.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.