Mandulával töltött pulykamell

Mandulával töltött pulykamell recept
Hozzávalók
•  80-85 dkg pulykamellfilé
•  1 nagy szelet héj nélküli kenyér vagy zsemle
•  tej (víz) a zsemle áztatásához
•  1 tojás
•  3-4 dkg vaj
•  5 dkg tisztított mandula
• 
•  őrölt fekete bors
•  fél csokor petrezselyem
•  15-16 vékony szelet (18-20 dkg) füstölt szalonna (sliced bacon)
a mártáshoz:
•  2 dl főzőtejszín
•  1 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A pulykamellet úgy vágjuk körbe, hogy egy szép, tölteni való, 55-60 dekás darab maradjon belőle. A leeső kb. 25 dekányi húst ledaráljuk. A kenyeret hideg tejbe vagy vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a tojással és a puha vajjal együtt a húshoz adjuk. A mandulát – ezt előtte egy serpenyőben magában megpiríthatjuk, így jobban érvényesül az íze – durvára aprítjuk, szintén a húshoz adjuk megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

2. Az egészben hagyott pulykamellet lapjában egy éles késsel fölszúrjuk, a nyílást kimélyítjük, majd a mandulás masszával megtöltjük. A húst körös-körül kissé megsózzuk, megborsozzuk, azután a szalonnával körbetekerjük; ahol a pecsenye a legvastagabb, ott 2 szelet is kellhet ehhez. Egy tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, majd közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 1 órán át sütjük. Ekkor a fóliát leemeljül róla, és a pecsenyét a sütőbe visszatolva, a vastagságától függően 30-40 percig sütjük. Az utolsó 10 percben 2-3 deci vizet öntünk alá.

3. Amikor megsült, ízes levét átöntjük egy kisebb lábasba. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a tetejéről egy szalvétával a fölösleges zsírt leitatjuk. A többit fölforraljuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a pulyka „pecsenyelevéhez” öntjük, 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

4. Tálaláskor a pulykamellet fölszeleteljük, a tejszínes mártással körülöntjük. Vajon párolt gyümölcsökkel körítjük.

A leírásban szereplő Mandulával töltött pulykamell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.