Konfitált libacombok

Elkészítés módja
1. A libacombokat megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Egy serpenyőben, egy kevés zsíron, bevágott bőrös oldalukkal lefelé sütni kezdjük. Amint szépen megpirultak, megfordítjuk, húsos oldalukat is megpirítjuk. Ezután a combokat egy magas peremű közepes nagyságú tepsibe átrakjuk.
2. Az összes libazsírt fölolvasztjuk, és annyit öntünk a combokra, hogy azokat jól ellepje. Az almát cikkekre vágva közé rakjuk. 110 ºC-os sütőben sütjük kb.7 órán át.
3. Tálaláskor a combokat kissé lecsöpögtetjük, és bőrös oldalukat egy serpenyőben ropogós pirosasra sütjük. Almás párolt káposztával (lila káposztából) és hagymás törtkrumplival tálaljuk.
Konfitált libacombok recepthez fűződő történet, jótanács
A húst zsírjában, úgy, hogy az teljesen ellepje, lefedve több hétig tárolhatjuk a hűtőben. Ha a hús elfogy belőle, zsírját átszűrve tároljuk, kenyérre kenve vagy főzéshez egyaránt nagyszerű.
Ez nagyon finom,én is szoktam kacsából készíteni!