Szalonnás pulykafalatok ínyenc rizottóval

Elkészítés módja
1. A rizs főzéséhez szükséges vizet megsózzuk, és fazékban, lefedve feltesszük forrni. Amint forr, nemcsak a tasakos rizst tesszük bele, hanem mellészórjuk a borsót is. Együtt kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A körethez a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a sonkát pedig apróra daraboljuk.
2. A pulykamellet rostjaira merőlegesen, kissé lapjában 12 kis szeletre, vagyis érmére vágjuk. Húsverő kalapáccsal enyhén megütögetjük, majd kissé megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyiket fél szelet szalonnával körbetekerjük.
3. A körethez a vajat fölolvasztjuk, a gombát a sonkával együtt rárakjuk, néha belekeverve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A sütéshez való olajat egy jó nagy serpenyőben vagy lábasban megforrósítjuk, a szalonnás pulykafalatokat oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük benne.
4. A puha rizst és borsót leszűrjük. Az előbbit kibontjuk, a sonkás gombához adjuk a leszűrt, puha borsóval együtt. A finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. Tálaláskor a szalonnás pulykafalatok a rizottóval tálaljuk, melynek a tetejét a reszelt sajttal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.