Paprikás csirkemell a la Kalla Kálmán

Paprikás csirkemell a la Kalla Kálmán recept
Hozzávalók
•  2 tanyasi csirke melle
•  2 tanyasi csirke gerince (háta) és nyaka a mártáshoz (a szárnyaikat és combjaikat más étel készítéséhez eltesszük)
•  1-1 evőkanál csemege Piros Arany és csemege gulyáskrém
•  5 evőkanál olaj
•  2-3 közepes nagyságú vöröshagyma
•  1-2 gerezd fokhagyma (ez el is maradhat)
•  1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika (egy része csípős is lehet)
• 
•  1 erőspaprika esetleg Erős Pista (ez el is maradhat)
•  1-1 paradicsom és zöldpaprika (tévépaprika)
•  2- 2 dl tejföl és főzőtejszín
•  2 evőkanál finomliszt
a tálaláshoz:
•  2-3 kiskanál jóféle pirospaprika
a körethez:
•  4 adag tojásos galuska

Elkészítés módja

1. A csirkemelleket lebőrözzük, kifilézzük. Az így kapott 4 mellfilét a Piros Arany, a gulyáskrém és 2 evőkanál olaj keverékével jól bedörzsöljük, és letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A maradék 3 evőkanál olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, és a hagymát közepes lángon aranysárgára pirítjuk rajta. A végén belekeverjük a fokhagymát is, azután a tűzről lehúzzuk, és a pirospaprikával meghintjük. Kb. 6 deci vizet öntünk rá, belerakjuk a hátat, a nyakat és a mellcsontokat is. Megsózzuk, az erőspaprikával, a negyedekbe vágott paradicsommal és paprikával ízesítjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis rést hagyva lefedjük, és ezt a mártás alapot 30-35 percig főzzük.

3. A fűszerezett csirkemelleket egy tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, nagyon kis lánggal, egészen pontosan 80 ºC-on, 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a maghőmérséklete 69-70 ºC.

4. A paprikás léből a csontokat kiszedjük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a paprikás levet ezzel sűrítjük, 3 percig kevergetve forraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük, azután finom szűrőn átszűrjük, és melegre tesszük.

5. A sütőből kivett melleket pirospaprikával megszórjuk úgy, hogy a húst vékonyan bevonja — pont úgy, mint amikor a sütemény tetejére porcukrot szitálunk —, ahhoz, hogy a paprikából mindenhová jusson, egy kicsit megbillentjük a melleket, hogy az oldaluk aljára is kerülhessen paprika.

6. A forró paprikás mártásból a tányérokra merünk, erre tojásos galuskát halmozunk, és az 5-5 szeletre vágott fél melleket, a szeleteket kissé elcsúsztatva egymástól, a tetejére rakjuk. A paprikás mártást díszíthetjük tejföllel, és szórhatunk rá apró rombuszokra vágott színes paprikát is.

Paprikás csirkemell a la Kalla Kálmán recepthez fűződő történet, jótanács

Ha az étel étteremben, a la minute készül, a csirkemellet 160 ºC-os sütőben süssük 17 percig.

A leírásban szereplő Paprikás csirkemell a la Kalla Kálmán recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (csirkemell receptek, paprikás csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Paprikás csirkemell a la Kalla Kálmán recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6787 2013. 07. 22. 13:47 Válasz

    Gratulálok!Az én nevem Kalla Zsuzsanna.Hiába,a legkedvesebb szakácsom!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Paprikás csirkemell a la Kalla Kálmán recept - 1 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6787 2013. 07. 22. 13:47 Válasz

    Gratulálok!Az én nevem Kalla Zsuzsanna.Hiába,a legkedvesebb szakácsom!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.