Tüzes csirkecsíkok bazsalikomos polentaágyon

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiverjük. Sóval, borssal a chilipaprikával és a gyömbérrel bedörzsöljük az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 1 órán át érleljük.
2. Közben a kukoricadarát 6 dl forrásban lévő, enyhén sós vízben kevergetve 3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, a vaj felét meg a bazsalikomot belekeverjük és fedő alatt hagyjuk duzzadni. Mielőtt teljesen kihűlne, egy tepsire simítjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kerek pogácsákat szaggatunk belőle, majd a maradék forró vajon oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk őket.
3. A csirkemellet forró serpenyőben, a pácoláshoz használt olajjal locsolgatva, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
4. Tálaláskor a csirkét vékonyan fölszeleteljük, majd a polentával körítve tálaljuk.
Tényleg az, köszönjük szépen.
Jó kis recept:) Mentem is.