Csirkenyárs pácolt, szalonnába tekert

Elkészítés módja
1. A pácolt, szalonnába tekert változathoz a fél csirkemelleket lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy ne legyen olyan vastag. Ezután hosszában mindegyiket 3-3 részre vágjuk.
2. A páchoz valókat összekeverjük egy tálban, amiben a hús is kényelmesen elfér. A 12 húscsíkot beleforgatjuk, letakarjuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az íze összeérjen, de még jobb, ha egy egész éjjelen át így pácoljuk.
3. Az átlagnál kicsit nagyobb csirkecsíkokat 1-1 kihegyezett fapálcikára vagy nyársra húzzuk, majd a szalonnaszeletekkel körbetekerjük. Megolajozott, megforrósított serpenyőben, vagy egy rácsra rakva nem túl erős faszénparázs fölött 10-15 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy szép egyformán piruljon. Friss salátát kínálunk hozzá köretnek.
4. A csilis, zöld citromos csirkenyárshoz egy tálban az olajat, az ecetet, a zöld citromok levét, a csiliport vagy Erős Pistát, a pirospaprikát, a hagymaport vagy hagymakrémet, a fokhagymaport vagy fokhagymakrémet és a sót összekeverjük. A csirkemellet 2 centis kockákra vágjuk, a fűszeres pácba forgatjuk. Letakarva éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kellőképp átjárják a húst.
5. Másnap a húskockákat kicsit lecsöpögtetjük, majd 4 megolajozott nyársra vagy kihegyezett hurkapálcikára feltűzzük. Megolajozott, megforrósított serpenyőben, vagy egy rácsra rakva nem túl erős faszénparázs fölött 10-15 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy szép egyformán piruljon. Süthetjük közepesen forró sütőben is, ekkor a nyársak tetejét reszelt cheddar sajttal is megszórhatjuk. Sok-sok salátával tálaljuk.
Csirkenyárs pácolt, szalonnába tekert recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a fapálcikákat a sütést megelőző este vízbe áztatjuk, biztosan nem égnek el grillezés-sütés közben A csilis zöld citromos csirkenyársakra, a húskockák közé kockákra vágott paradicsompaprikát és ananászt is rétegezhetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.