Sült csirkecomb paradicsomos babbal

Elkészítés módja
1. A csirkecombokról az esetlegesen rajta maradt tolltokokat lekapargatjuk, majd megmossuk és lecsöpögtetjük. A sót a Piros Arannyal, a mustárral, a majoránnával és az olajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a combokat. Ezután bőrös oldalukkal lefelé egy közepes tepsibe rakjuk, alufóliával letakarjuk, és sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (165 °C; légkeveréses sütőben 140 °C) 1 óra 30 percen át lassan sütjük. Végül a fóliát levesszük róla, a sütés erősségét megemeljük, és a húst 15-20 perc alatt ropogós pirosasra sütjük.
2. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk vagy lereszeljük. Az olajat egy magas falú serpenyőben vagy lábasban kissé megforrósítjuk, a hagymát rászórjuk, közepes lángon 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Ezután kb. 2 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk és lefödve, kis lángon 6-8 percig főzzük, hogy ne maradjon nyershagyma-íze. A paradicsompürével, a citrom kifacsart és átszűrt levével meg a porcukorral ízesítjük, egy-egy csipetnyi rozmaringgal meg kakukkfűvel fűszerezzük, végül belekeverjük a lecsöpögtetett, kihűlt babot. Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe.
3. Tálaláskor minden tányérra egy forró csirke- combot teszünk, pár csepp citromlével meglocsoljuk, és mellépúpozunk a hideg babsalátából.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.