Márványsajtos pulykaragu

Márványsajtos pulykaragu recept
Hozzávalók
•  80 dkg kicsontozott pulyka felsőcomb (filé)
•  4 evőkanál olaj
•  1 kiskanál só
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  4 dl tej
•  10 dkg márványsajt
•  1 kis gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál fokhagymakrém
•  1 evőkanál fehérbor
• 
•  őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A combfilét 1,5-2 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és lefedve kb. 45 perc alatt vajpuhára pároljuk. Közben párszor megkeverjük, és az sem baj, ha a leve is fő. Ezzel kész is az alap.

2. A márványsajtoshoz a lisztet a tejjel simára dolgozzuk, kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Közben a márványsajtot belemorzsoljuk, simára főzzük. Így öntjük a puha pulykához, illetve ha csomós lenne, akkor inkább rászűrjük. A zúzott fokhagymával és a borral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk.

Márványsajtos pulykaragu recepthez fűződő történet, jótanács

Amikor többen jönnek össze ebédre, nem könnyű mindenki kedvére főzni. Ki a gombát nem szereti, ki a csípőset, ki a kaprot – és még lehetne sorolni. Ezért különösen praktikus ez az alaprecept, amit ha kész, kedvünkre úgy variálhatunk, hogy az összes vendég ízlésének megfelelő legyen. Fontos: az alaprecept 4 főre szól, ahogyan egyenként mindegyik kiegészítő mártás vagy ragu leírása is, tehát ha kétfélét akarunk készíteni, vagy a húsmennyiséget duplázzuk vagy a mártás mennyiségét felezzük!

A leírásban szereplő Márványsajtos pulykaragu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.