Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal

Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal recept
Hozzávalók
gnocchi-hoz:
•  50 dkg krumpli
•  kb. 15 dkg liszt (v. amennyit a krumpli felvesz)
•  1 db tojássárgája
•  1 mk só
•  1 marék friss bazsalikom
a zelleres paradicsomszószhoz:
•  50 dkg paradicsom
•  1 db vöröshagyma
•  2-3 szál zeller zöld
•  2 ek ketchup
•  1 tk cukor
•  csipet só
•  2 ek olívaolaj

Elkészítés módja

1. A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen (villával is összetörhetjük jó pépesre).

2. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz).

3. Ezután osszuk el négy részre a tésztát és sodorjunk mindegyikből kb. 2 cm magas rudat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével, egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet piheni mielőtt kifőznénk.

4. Egy edénybe tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, óvatosan tegyük bele a gnocchit. Ezután várjuk meg még feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig. Végül szűrjük le, majd ízlés szerinti szósszal kínáljuk.

5. A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

6. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zeller zöldet, majd főzzük kb. 20 percig.

7. Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zeller zöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe.

8. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá ízlés szerint sajtot, majd úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (gnocchi recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.