Farfalle tejszínes-bazsalikomos csirkeraguval
Elkészítés módja
1. A tésztát enyhén sós, olajos, lobogva forró vízbe szórjuk, majd közepes lángon, kevergetve, kb 8-10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd kevés olajjal meglocsolva tálalásig melegen tartjuk.
2. A raguhoz a csirkemellfilét megmossuk, leszárogatjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A megmosott újhagymát vékony karikákra szeljük és a fölhevített olajon kevergetve megfuttatjuk. A húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és bazsalikommal fűszerezzük. A zöld borsot beleszórjuk, néhány percig pirítjuk, végül ráöntjük a tejszínt. Kevergetve még 1 percig főzzük, majd a sajtot is beleszórjuk.
3. A koktélparadicsomot megmossuk, négybe vágjuk és a raguhoz adjuk, és összeforraljuk.
4. Tálaláskor a tésztát a tejszínes raguval összeforgatjuk, és azon melegében, száraz fehérbor kíséretében kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.