Tenger gyümölcsei dél-olasz módra
Elkészítés módja
1. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket vékonyan fölszeleteljük. A kétféle olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, majd a fokhagymát a paprikakrémmel együtt kevergetve megpirítjuk rajta. Ezután a vizet ráöntjük, a leöblített tenger gyümölcseit beleszórjuk, kevergetve 5 percig főzzük. A vége felé finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, enyhén megsózzuk.
2. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük — az olaszok ressre, úgymond al dente főzik, amikor az egészen közepe roppanós, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük. Tányérra halmozva, a tenger gyümölcsei raguval leöntve, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.