Grízes tészta csokoládés meggymártással

Elkészítés módja
1. Az olajat melegítsük fel, majd szórjuk hozzá a búzadarát. Ezután sózzuk és állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára.
2. Amikor már szép aranybarnára pirult, vegyük le a tűzről és óvatosan öntsük fel vízzel.
3. Ezután keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre és kisebb lángon, néha megkeverve, addig pirítsuk tovább míg a nedvesség elpárolog és finom morzsalékos lesz.
4. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és hideg vízzel öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a langyosra hűlt pirított grízhez.
5. Ezután ízlés szerint szórjuk meg egy pici sóval és kevergetés közben melegítsük össze, majd tálalásig tartsuk melegen a tésztát.
6. A meggyet szórjuk meg kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
7. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd kisebb lángon főzzük pár percig, hogy kissé elfője a levét.
8. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen elolvad.
Grízes tészta csokoládés meggymártással recepthez fűződő történet, jótanács
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérba, majd ízlés szerint kanalazzunk rá a csokoládés meggymártásból és úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.