Orsótészta kétféle zöldségraguval

Orsótészta kétféle zöldségraguval recept
Hozzávalók
•  40 dkg orsótészta
• 
•  10 dkg reszelt parmezán sajt a tetejére
az alapmártáshoz:
•  1 fej (6 gerezd) fokhagyma
•  50 dkg friss vagy
•  40 dkg hámozott kockázott paradicsom
•  1 kiskanál csípős paprikakrém (Erős Pista is lehet)
•  2 evőkanál olaj
• 
•  maréknyi bazsalikomlevél
a padlizsános változathoz:
•  40 dkg zsenge padlizsán
•  3 evőkanál olaj
•  2 gombóc (20 dkg) mozzarella sajt (a lében eltett fajta)
a brokkolis változathoz:
•  50 dkg friss vagy 40 dkg fagyasztott brokkoli

Elkészítés módja

1. A munkát az alapmártás főzésével kezdjük. Ehhez a fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket vékonyan fölszeleteljük. A paradicsomokat meghámozzuk, félbevágva magjukat kikaparjuk, húsukat kis kockákra vágjuk. Egy széles serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, a fokhagymát és a paprikakrémet rárakjuk. Kevergetve 1-2 percig pirítjuk, azután a paradicsomot rádobjuk – ha konzervet használunk, azt levével együtt öntsük rá. Pár percig pirítjuk, majd enyhén megsózzuk, és az apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük.

2. A padlizsán raguhoz a padlizsánt kettévágjuk, magos belsejét kikaparjuk, húsát kb. 2 centis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a megforrósított olajon szinte pépesre pirítjuk. Amikor kész, a paradicsomos alapmártással összekeverjük.

3. A brokkolis raguhoz a brokkolit kisebb rózsáira szedjük, szárának zsenge részeit kockákra daraboljuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, végül a paradicsomos alapmártással összekeverjük.

4. Miközben a raguk készülnek, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük — az olaszok ressre, úgymond al dente főzik, amikor az egészen közepe roppanós, azután leszűrjük.

5. Ha padlizsános raguval tálaljuk, akkor még mozzarella sajt is kerül bele. Ehhez a jól lecsöpögtetett tésztát visszarakjuk abba az edénybe, amelyikben főtt, és így ahogy van – minden más nélkül – a tűzre tesszük. A mozzarellát lecsöpögtetjük, 1 centis, kockákra vágjuk, a tésztához keverjük; és addig hagyjuk a tűzön, amíg a meleg tészta fölolvasztja a sajtot.

6. Tálaláskor a mozzarellás tésztát tányérra halmozzuk, és a padlizsános raguval leöntjük. A tetejére jó sok parmezánt szórunk. A brokkolis változatot ugyanígy tálaljuk, mindössze annyi különbséggel, hogy nem kerül mozzarella a tésztához.

Orsótészta kétféle zöldségraguval recepthez fűződő történet, jótanács

Ha mindkét ragut — a padlizsánosat is, és a brokkolisat is — el akarjuk készíteni, akkor dupla mennyiségű alapmártást főzzünk, és a tésztából is dupla mennyiséget számítsunk.

A leírásban szereplő Orsótészta kétféle zöldségraguval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.