Citromos kalács

Citromos kalács recept
Hozzávalók
•  4 tojás
•  30 dkg nyírfacukor
•  2 citrom reszelt héja és leve
•  2 evőkanál vaníliakivonat
•  5 dl tejföl
•  2 dl olaj (én hidegen sajtolt olajat használok)
•  40 dkg kukoricaliszt
•  1 tasak sütőpor

Elkészítés módja

1. A tojásokat az édesítővel habosra verjük. A megmosott citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében belekeverjük.

2. Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.

3. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. (Tűpróba.)

A leírásban szereplő Citromos kalács recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kalács) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.