Csirkemájjal töltött burgonyagombóc, zelleres paradicsommártással

Csirkemájjal töltött burgonyagombóc, zelleres paradicsommártással recept
Hozzávalók
•  70 dkg főtt burgonya
•  2 db tojás
•  20 dkg liszt
• 
•  őrölt bors
•  0.5 dl olívaolaj
•  1 kis fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  50 dkg tisztított csirkemáj
•  1 csokor petrezselyem
•  4 dkg vaj
A mártáshoz:
•  0.5 dl olívaolaj
•  1 kis fej vöröshagyma
•  4 db nagyobb érett paradicsom
•  2.5 dl zöldségleves
• 
•  őrölt bors
•  1 vékony szelet zellergumó
•  2 szál zellerzöld

Elkészítés módja

1. A főtt burgonyát még melegen a krumplinyomóval összetörjük, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és egynemű tésztává gyúrjuk.

2. A töltelékhez az olívaolajat serpenyőbe öntjük, majd felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és közepes tűzön megsütjük úgy, hogy a máj belseje rózsaszín maradjon. A legvégén sózzuk, borsozzuk.

3. Ezután a tésztát a lisztezett gyúrólapon fél centi vastagra nyújtjuk, majd 7x7 centis kockákra vágjuk, és mindegyik tésztakocka közepére 1-1 kiskanál fűszeres májat halmozunk. A tésztakockák sarkait összefogjuk, jól összenyomjuk, és lisztes kézzel kigömbölygetjük. Sós, forrásban, lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és az olvasztott vajon átforgatjuk.

4. A mártáshoz az olívaolajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra összevágott vöröshagymát, és megfuttatjuk. Most hozzáadjuk a kis kockákra darabolt paradicsomokat, és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt sóval, borssal, ízesítjük, majd beleszórjuk az aprított zellergumót és zellerzöldet, végül közepes tűzön addig főzzük, még mártás sűrűségű lesz.

5. Tálaláskor a csirkemájjal töltött burgonyagombócokat tányérra tesszük, körbelocsoljuk a mártással, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.

A leírásban szereplő Csirkemájjal töltött burgonyagombóc, zelleres paradicsommártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.