Csirkemájjal töltött burgonyagombóc, zelleres paradicsommártással
Elkészítés módja
1. A főtt burgonyát még melegen a krumplinyomóval összetörjük, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és egynemű tésztává gyúrjuk.
2. A töltelékhez az olívaolajat serpenyőbe öntjük, majd felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és kicsit megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és közepes tűzön megsütjük úgy, hogy a máj belseje rózsaszín maradjon. A legvégén sózzuk, borsozzuk.
3. Ezután a tésztát a lisztezett gyúrólapon fél centi vastagra nyújtjuk, majd 7x7 centis kockákra vágjuk, és mindegyik tésztakocka közepére 1-1 kiskanál fűszeres májat halmozunk. A tésztakockák sarkait összefogjuk, jól összenyomjuk, és lisztes kézzel kigömbölygetjük. Sós, forrásban, lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és az olvasztott vajon átforgatjuk.
4. A mártáshoz az olívaolajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra összevágott vöröshagymát, és megfuttatjuk. Most hozzáadjuk a kis kockákra darabolt paradicsomokat, és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt sóval, borssal, ízesítjük, majd beleszórjuk az aprított zellergumót és zellerzöldet, végül közepes tűzön addig főzzük, még mártás sűrűségű lesz.
5. Tálaláskor a csirkemájjal töltött burgonyagombócokat tányérra tesszük, körbelocsoljuk a mártással, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.