Bolognai spagetti

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a többit 1 centis kockákra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, bőrét is beledobva kisütjük.
2. Megfuttatjuk benne a hagymát, majd a hússal és a zöldségekkel pirítjuk további 6-8 percig, közben gyakorta megkeverjük. Akkor jó, amikor a hús mindenhol kifehéredik. A paradicsompürével ízesítjük, majd annyi – kb.2,5 deci – vizet öntünk rá, hogy sűrű mártás legyen belőle. Megsózzuk, megborsozzuk, kakukkfűvel és a rozmaringgal fűszerezzük. A borral ízesítjük, és lefödve 10-15 percig pároljuk.
3. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon. Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük, és reszelt sajttal behintjük.
Köszönjük a dicséretet. Egyéb iránt, szívesen olvasnánk és gondolom a felhasználók is, eredeti olasz recept leírásokat, akár egy jó kis cikk keretében. Rengeteg receptre írják, hogy eredeti olasz, a valóságban pedig több ponton is sántít az állításuk. :)
A recept nagyon jó.
Párma környékén annyiban különbözik az elkészítése, hogy a paradicsommal való felengedés után még 1-1,5 órán keresztül főzik.
Rokonaim zöld fűszerkéntcsak egy kevés oregánót használnak.
A szárzeller-lilahagyma-sárgarépa- olivaolaj- só felhasználásával készült pesto kedvencük a spagettin..
Nagyon finomra aprítják, szinte pürésítik /Én csak alapfűszernek használom. Fagyasztva bármikor kitűnő./
Az eredeti parmigiano reggiano szinte nélkülözhetetlen. /maga a csoda /