Bolognai spagetti

Bolognai spagetti recept
Hozzávalók
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 sárgarépa
•  1 cikk zeller
•  10-12 dkg füstölt szalonna
•  2 evőkanál olaj
•  60 dkg sovány darált marhahús (lehet sertés- vagy pulykafelsőcomb is)
•  8 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré) ketchup is lehet
• 
•  őrölt fekete bors
•  kakukkfű
•  rozmaring
•  1 dl száraz vörösbor
•  kb.2 kiskanál kristálycukor
•  40-50 dkg spagetti
•  3 evőkanál olaj
a tetejére:
•  10 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a többit 1 centis kockákra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, bőrét is beledobva kisütjük.

2. Megfuttatjuk benne a hagymát, majd a hússal és a zöldségekkel pirítjuk további 6-8 percig, közben gyakorta megkeverjük. Akkor jó, amikor a hús mindenhol kifehéredik. A paradicsompürével ízesítjük, majd annyi – kb.2,5 deci – vizet öntünk rá, hogy sűrű mártás legyen belőle. Megsózzuk, megborsozzuk, kakukkfűvel és a rozmaringgal fűszerezzük. A borral ízesítjük, és lefödve 10-15 percig pároljuk.

3. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon. Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük, és reszelt sajttal behintjük.

A leírásban szereplő Bolognai spagetti recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (spagetti, bolognai) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Bolognai spagetti recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #1014 2013. 03. 01. 20:41 Válasz

    Köszönjük a dicséretet. Egyéb iránt, szívesen olvasnánk és gondolom a felhasználók is, eredeti olasz recept leírásokat, akár egy jó kis cikk keretében. Rengeteg receptre írják, hogy eredeti olasz, a valóságban pedig több ponton is sántít az állításuk. :)

  2. pollux
    pollux #818 2013. 02. 26. 15:40 Válasz


    A recept nagyon jó.
    Párma környékén annyiban különbözik az elkészítése, hogy a paradicsommal való felengedés után még 1-1,5 órán keresztül főzik.
    Rokonaim zöld fűszerkéntcsak egy kevés oregánót használnak.
    A szárzeller-lilahagyma-sárgarépa- olivaolaj- só felhasználásával készült pesto kedvencük a spagettin..
    Nagyon finomra aprítják, szinte pürésítik /Én csak alapfűszernek használom. Fagyasztva bármikor kitűnő./
    Az eredeti parmigiano reggiano szinte nélkülözhetetlen. /maga a csoda /

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Bolognai spagetti recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #1014 2013. 03. 01. 20:41 Válasz

    Köszönjük a dicséretet. Egyéb iránt, szívesen olvasnánk és gondolom a felhasználók is, eredeti olasz recept leírásokat, akár egy jó kis cikk keretében. Rengeteg receptre írják, hogy eredeti olasz, a valóságban pedig több ponton is sántít az állításuk. :)

  2. pollux
    pollux #818 2013. 02. 26. 15:40 Válasz


    A recept nagyon jó.
    Párma környékén annyiban különbözik az elkészítése, hogy a paradicsommal való felengedés után még 1-1,5 órán keresztül főzik.
    Rokonaim zöld fűszerkéntcsak egy kevés oregánót használnak.
    A szárzeller-lilahagyma-sárgarépa- olivaolaj- só felhasználásával készült pesto kedvencük a spagettin..
    Nagyon finomra aprítják, szinte pürésítik /Én csak alapfűszernek használom. Fagyasztva bármikor kitűnő./
    Az eredeti parmigiano reggiano szinte nélkülözhetetlen. /maga a csoda /

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.