Babos-zöldséges ragu debrecenivel

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan csíkozzuk fel. A sárgarépát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. (Ha túl vastag, akkor először vágjuk félbe.)
2. A konzerv vörösbabot tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk kicsit felengedni.
3. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni. Pár perc után adjuk hozzá a szintén vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd keverjük alaposan össze és pároljuk még pár percig.
4. Ezután keverjük hozzá a mustárt és a balzsamecetet, majd szórjuk meg a liszttel, és szintén keverjük össze. Ezután öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és forraljuk össze.
5. A kolbászokat böködjük meg egy villával és helyezzük bele egy tepsibe, majd öntsük köré a ragut. Ezután tegyük be a sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig (közben a kolbászt fordítsuk át, hogy egyenletesen süljön).
6. Ezután óvatosan keverjük hozzá a félig felengedett zöldborsót, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre. Végül szintén óvatosan keverjük a raguhoz az alaposan lecsepegtetett babot, majd tegyük vissza kb. 5 percre a sütőbe és süssük készre (mivel a konzerv bab puha, így pár perc elegendő neki a sütőben).
Babos-zöldséges ragu debrecenivel recepthez fűződő történet, jótanács
Ameddig a ragu és a kolbász elkészül, addig készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk a kolbászt és a ragut.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.