Csülkös-babos káposztaleves

Elkészítés módja
1. A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját az olajon kisütjük. A megtisztított hagymát, finomra aprítjuk és a szalonnára dobjuk. Megfonnyasztjuk, majd a cikkekre vágott gombával tovább pirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, a káposztát beleforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, óvatosan megsózzuk, a borsikafűvel, a borssal és a babérral fűszerezzük, lefedve félpuhára pároljuk.
3. Ezután a már majdnem puha babhoz adjuk a kockákra vágott főtt csülökkel együtt, és lefedve puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesből belemerünk, majd a levest ezzel sűrítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.