Rakott galuska
Elkészítés módja
1. A lisztből, tojásból és kevés vízből nokedlitésztát készítünk, majd forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk, ha feljött a víz színére, akkor leszűrjük és egy tálba szedjük.
2. A sonkát apróra daraboljuk és egy másik tálba tesszük. A nokedlit átkeverjük a vajjal, tejföllel és végül sózzuk, borsozzuk.
3. Egy hőálló jénai edénybe kevés olajat öntünk és felváltva belerétegezzük a nokedlit és a sonkát, egészen addig, míg el nem fogy a hozzávalónk. A tetejét meghintjük reszelt füstölt sajttal, a maradék tejföllel meglocsoljuk és 190ºC-on kb. 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálaljuk.
Nagyon tezszik:)
Kíváncsian várjuk a visszajelzését Edit. Egyébként még kb.40 db nokedlire épülő receptet fogunk feltölteni, csak hogy legyen miből válogatni. :)
Nagyon jól néz ki,valamikor elkészítem.
Köszönöm szépen.