Tavaszváró parajgaluska csülökkel

Elkészítés módja
1. A parajt megtisztítjuk, jól megmossuk és sós, forrásban lévő vízben leforrázzuk. Leszűrjük alaposan lecsöpögtetjük, és nagyon apróra vagdaljuk. A tésztához a vajat megolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, majd a tojásokat, a parajt, meg a tejfölt is beledolgozzuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Lobogva forró, bő, sós vízbe a tésztából, két vizezett kanállal csinos galuskákat szaggatunk. Óvatosan kevergetve 7-8 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. Még jobb, ha szűrőkanállal szedjük ki, és egyből hideg vízbe rakjuk, és addig hagyjuk benne amíg ki nem hűl.
2. Ezután leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Olvasztott vajban megforrósítjuk. Végül a tojásokat a tejföllel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a galuskára zúdítjuk. A főtt füstölt csülköt kockákra vágjuk, majd a galuskával összeforgatjuk.
3. Néhány percre forró sütőbe toljuk, csak annyira amíg a tojásos tejföl meg nem szilárdul.
4. Az apróra vágott metélőhagymával megszórva azonmód tálaljuk.
Tavaszváró parajgaluska csülökkel recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a tojásos tejfölbe keverünk egy kis zúzott fokhagymát, még finomabb lesz az íze. Készülhet finomliszt helyett graham liszttel is, így egy igazi egészséges, reform csemegét kóstolhatunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.