Rántott zeller hússalátával
Elkészítés módja
1. A zellert megtisztítjuk és 4-6, egyenként kb. 0,5 centi vastag szeletet vágunk belőle. A leeső részeket gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd a szeletekkel együtt egy lábasba rakjuk.
2. Annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Kissé megsózzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon 5 percig főzzük. Akkor jó, ha szeletek félpuhára, a zellercsíkok puhára főnek. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
3. Közben a főtt burgonyát és főtt tojást, a sonkát, az uborkát és a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Mindezeket a jól lecsöpögtetett és kihűlt zellercsíkokkal együtt a majonézbe keverjük. Ha van rá idő, akkor letakarva behűtjük, hogy az íze összeérjen.
4. A zellerszeleteket a lisztbe, a fölvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. A majonézes hússalátával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.