Csirkecomb paradicsomos csicseriborsóval
Elkészítés módja
1. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
2. A combokat sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy átjárják az ízek.
3. Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
4. Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a szalonnával.
5. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg, majd préseljük hozzá a fokhagymát, öntsük hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót.
6. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, adjuk hozzá a zöldfűszereket, öntsük fel a vízzel, majd keverjük össze és melegítsük forráspontig.
7. Egy tepsibe (vagy sütőtálba) öntsük át a paradicsomos csicseriborsót, majd helyezzük rá a baconbe tekert csirkecombokat.
8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra.
Csirkecomb paradicsomos csicseriborsóval recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt tegyünk pár kanál paradicsomos csicseriborsót a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkecombot, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint szárított fűszerekkel is készíthetjük, ha nem áll rendelkezésünkre frissen szedett zöldfűszer.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.