Tapenade-val töltött csirkemell

Elkészítés módja
1. Először a tölteléket, azaz a tapenade-t készítjük el. A hozzávalókat egy mixerbe rakjuk, és szinte teljesen krémesre keverjük.
2. A csirkemelleket kettévágjuk, így négy fél csirkemellfilét kapunk. Ezeket egyenként, lapjában bevágjuk, kihajtjuk. Mindegyikre kb. 1 evőkanálnyi ízes olajbogyókrémet kenünk, majd eredeti formájára visszahajtjuk. Körös-körül kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. Minden töltött csirkemellet 3 szelet szalonnával körbegöngyölünk úgy, hogy a szalonna vége alulra kerüljün.
4. Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a húsokat nagy lángon elősütjük rajta. Ekkor a tüzet kisebbre vesszük alatta, egy kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk puhára további 25-30 perc alatt. A végén ismét erős lángon süssük pirosra minden oldalán.
5. Fölszeletelve, krumplipüré vagy rizs, és sok saláta kíséretében tálaljuk.
Tapenade-val töltött csirkemell recepthez fűződő történet, jótanács
Szabadtűzön, közepesen erősen izzó parázs fölött, rácsra rakva, olajjal kenegetve is megsüthetjük. Oldalanként 5-6 perc alatt készül.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.