Kukoricával töltött pulykajava petrezselymes mártással

Elkészítés módja
1. A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, téglalap alakúra kissé kiverjük. Ezután megsózzuk, őrölt fehér borssal behintjük.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és közepes lángon, a fele olajon világosra sütjük. Ha kihűlt, a lecsöpögtetett kukoricát, a tojást meg a zsemlemorzsát hozzáadjuk, megsózzuk, a Cayenne borssal és egy kevés fehér borssal fűszerezzük. 5 percig pihentetjük, hogy a morzsa egy kicsit megdagadhasson.
3. A hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, föltekerjük, majd mindegyiket 2-2 szelet szalonnával körbetekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, hogy a formáját biztosan megtartsa.
4. Egy akkora lábasban, amekkorában a pulykatekercsek éppen csak elférnek egymás mellett, a maradék olajat megforrósítjuk, majd a hústekercseket belerakjuk, és 7-8 perc alatt pirosasra elősütjük, közben többször megforgatjuk. Ezután kb. 3 deci vizet öntünk alá, az ételízesítőt rászórjuk, és lefödve, kis lángon pároljuk kb. 35 percig. Közben ha a leve elfőne, folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, a tekercseket kiemeljük, félrerakjuk.
5. Levét finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, az ízes petrezselymes léhez öntjük, és kevergetve pár percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha kell megsózzuk, megborsozzuk, a fölszeletelt hús köré öntjük. A rizshez hasonlóan puhára párolt árpagyöngy (gersli) és vajon párolt sárgarépa illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.