Kukoricával töltött pulykajava petrezselymes mártással

Kukoricával töltött pulykajava  petrezselymes mártással recept
Hozzávalók
•  60 dkg pulykamellfilé
• 
•  őrölt fehér bors vagy borskeverék
•  1 közepes vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  20 dkg konzerv csemegekukorica
•  1 tojás
•  2-3 evőkanál zsemlemorzsa
•  csipetnyi Cayenne bors vagy csípős pirospaprika
•  8 vékony szelet főtt füstölt húsos szalonna (sliced bacon)
•  1 mokkáskanál ételízesítő por
•  1 csokor petrezselyem
•  1 kiskanál finomliszt
•  2 dl főzőtejszín
a körethez:
•  25 dkg árpagyöngy (gersli)
•  2 evőkanál olaj
• 
•  1 kis doboz konzerv bébirépa
•  3-4 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, téglalap alakúra kissé kiverjük. Ezután megsózzuk, őrölt fehér borssal behintjük.

2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és közepes lángon, a fele olajon világosra sütjük. Ha kihűlt, a lecsöpögtetett kukoricát, a tojást meg a zsemlemorzsát hozzáadjuk, megsózzuk, a Cayenne borssal és egy kevés fehér borssal fűszerezzük. 5 percig pihentetjük, hogy a morzsa egy kicsit megdagadhasson.

3. A hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, föltekerjük, majd mindegyiket 2-2 szelet szalonnával körbetekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, hogy a formáját biztosan megtartsa.

4. Egy akkora lábasban, amekkorában a pulykatekercsek éppen csak elférnek egymás mellett, a maradék olajat megforrósítjuk, majd a hústekercseket belerakjuk, és 7-8 perc alatt pirosasra elősütjük, közben többször megforgatjuk. Ezután kb. 3 deci vizet öntünk alá, az ételízesítőt rászórjuk, és lefödve, kis lángon pároljuk kb. 35 percig. Közben ha a leve elfőne, folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, a tekercseket kiemeljük, félrerakjuk.

5. Levét finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A lisztet a tejszínnel simára keverjük, az ízes petrezselymes léhez öntjük, és kevergetve pár percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha kell megsózzuk, megborsozzuk, a fölszeletelt hús köré öntjük. A rizshez hasonlóan puhára párolt árpagyöngy (gersli) és vajon párolt sárgarépa illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Kukoricával töltött pulykajava petrezselymes mártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.