Májas-gombás rakott pulyka

Elkészítés módja
1. A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kivajazott tűzálló tálba rakjuk, amekkorába pontosan belefér.
2. A májat a megtisztított gombával, a petrezselyemmel, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk. Az egyik tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük.
3. Egyenletesen a húsra kenjük, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a lereszelt sajt kétharmadával meg 1 tojással összedolgozzuk, a rakottasra kenjük.
4. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.
5. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.
Májas-gombás rakott pulyka recepthez fűződő történet, jótanács
Csirkemellfiléből csirkemájjal ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.