Májas-gombás rakott pulyka

Májas-gombás rakott pulyka recept
Hozzávalók
•  60 dkg pulykamell vagy pulykaérem (utóbbi pulykamedalion néven kapható s kicsi de szép combszeletek vannak benne)
• 
•  őrölt fekete bors
•  20-20 dkg pulykamáj és csiperkegomba
•  1 csokor petrezselyem
•  1 közepes vöröshagyma
•  3 gerezd fokhagyma
•  2 tojás
•  3 evőkanál zsemlemorzsa
•  fél kiskanál morzsolt kakukkfű
•  15 dkg pulykasonka
•  2 dl tejföl
•  15 dkg reszelt sajt
a tál kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kivajazott tűzálló tálba rakjuk, amekkorába pontosan belefér.

2. A májat a megtisztított gombával, a petrezselyemmel, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk. Az egyik tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük.

3. Egyenletesen a húsra kenjük, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a lereszelt sajt kétharmadával meg 1 tojással összedolgozzuk, a rakottasra kenjük.

4. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.

5. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.

Májas-gombás rakott pulyka recepthez fűződő történet, jótanács

Csirkemellfiléből csirkemájjal ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Májas-gombás rakott pulyka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.