Bazsalikomos sült rizs csirkével
Elkészítés módja
1. A rizst a szokásos módon megfőzzük: alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 2 evőkanál olajon megforrósítjuk. Ezután a rizs fajtájától függően 4,2-5 deci forrásban lévő vizet öntünk rá. Enyhén megsózzuk, és lefödve kis lángon főzzük, míg a tetejéről láthatóan elfő a víz. Ekkor a tűzről lehúzzuk, a fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, így hagyjuk a rizst teljesen megpárolódni. Ha kész, egy villával fölkavarjuk.
2. Közben a gyömbért meghámozzuk és finomra reszeljük. A csirkemellet felcsíkozzuk, a gyömbérrel, a szójaszósszal, egy kevés sóval és 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük.
3. Az újhagymát megtisztítjuk, a csilipaprikát félbevágjuk, magházát kimetsszük. Mindkettőt finomra vágjuk, ahogyan a vékonyan meghámozott citrom sárga héját is. Egy wokban megforrósítjuk a maradék 4 evőkanálnyi olajat, és a finomra aprított hagymát, csilit és citromhéjat 1 perc alatt megfuttatjuk rajta. Rárakjuk a pácolt húst, nagy lángon 2-3 percig pirítjuk.
4. A pirított csirkét szűrőlapáttal kiemeljük, helyére a rizst öntjük, amit kevergetve 4-5 percig pirítunk-sütünk a visszamaradó olajon. Végül a csirkét újra hozzáadjuk, megforrósítjuk, a fölaprított bazsalikommal fűszerezzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.