Csirkemell zöldségmártással
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban olajon megfonnyasztjuk. A csirkemelleket a fűszersóval bedörzsöljük, majd a hagymás olajon, körös-körül fehéredésig sütjük, végül félretesszük.
2. Visszamaradó zsírjában a cukrot világosra karamelizáljuk, a babérlevelet és a leveszöldséget hozzáadjuk, együtt pirítjuk pár percig, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Az elősütött csirkemellet és a fölkarikázott citromot belerakjuk, fűszerpaprikával meghintjük, megkeverjük és lefedve kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, a húst lecsöpögtetve félretesszük. A levéből a citromot és a babért is kidobjuk, majd a többit simára turmixoljuk. Néhány percig forraljuk és a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük. Pár percig forraljuk, a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, végül megborsozzuk és ha kell kissé megsózzuk.
3. Tálaláskor a forró mártást tányérra kanalazzuk, a felszeletelt csirkemellet rárakjuk. Spagettit, vagy zsemlegombócot, esetleg széles metéltet készítünk hozzá köretnek.
Köszönjük a visszajelzést, örömmel vettük.
Elkészítettem istenieni finom volt!