Pirított csirke vadász módra
Elkészítés módja
1. A csirkét négybe vágjuk, megsózzuk, a lisztbe forgatjuk, és nagy lángon, egy lábasban a forró olajon körös-körül megpirítjuk. Ezután az olajat egy másik edénybe átszűrjük, a hús alá pedig egy pohárnyi vizet öntünk, és kis lángon kb. 40 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
2. Közben a hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit a csirkemájjal együtt 1-1,5 centis kockákra vágjuk. (A gombát cikkekre is vághatjuk.)
3. A hús elősütésekor megmaradt, leszűrt olajon a hagymát üvegesre sütjük, a májat meg a gombát hozzáadjuk. 2 percig kevergetve vagy az edényt rázogatva pirítjuk, majd felesleges zsírját leöntjük (leszűrjük).
4. A ragut enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a paradicsompürével ízesítjük, és a sűrű barnamártással meg a borral fölöntjük. Ha fölforrt, a közben majdnem puhára főtt csirkére öntjük, és együtt puhára pároljuk.
5. Tálalás előtt fölaprított petrezselyemmel meg tárkonnyal fűszerezzük. Párolt rizs és burgonyafánk (esetleg krokett) illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.