Zöldborsós libapecsenye

Zöldborsós libapecsenye recept
Hozzávalók
•  2 libacomb
•  1 libamell
• 
•  3-4 evőkanál finom (extraszűz) olívaolaj
•  5 dkg vaj
•  1 nagyobbacska vöröshagyma
•  2 dl erőleves (leveskockából is lehet)
•  2 közepes konzerv (2x24 dkg) hámozott darabolt paradicsom
•  (sűrített paradicsom ez esetben nem jó!)
•  60 dkg fagyasztott zöldborsó (idényben friss)
•  fél kiskanál őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A libacomb és libamell bőrös oldalát kereszt alakban bevágjuk, húsukat (a bőrt ne érje!) besózzuk. Letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.

2. Másnap egy nagy lábasban, bőrös oldalukkal lefelé fordítva pirítani kezdjük, majd átfordítjuk, és a húsos oldalát is elősütjük. Ezután a húst félretesszük, kisült zsírját leöntjük (ha megdermed, kenyérre kenve kitűnő).

3. A lábasba olívaolajat és vajat töltünk, amin a finomra aprított hagymát megfonnyasztjuk. A levessel és a paradicsommal fölöntjük, majd a húsokat is belefektetjük, és lefedve, kis lángon kb. 50 percen át pároljuk, közben elpárolgó levét mindig egy kevés vízzel pótoljuk.

4. Ezután a borsót hozzáadjuk, kb. 2 deci vizet öntünk rá, és lefedve további kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tálaláskor minden tányérra rakunk a paradicsomos zöldborsóból, amire 1-1 fél combot fektetünk, és körberakjuk a szeletelt libamellel.

Zöldborsós libapecsenye recepthez fűződő történet, jótanács

Készíthetjük úgy is, hogy a libát hagyományos módon megsütjük, majd földaraboljuk. Külön megfőzzük a paradicsomos zöldborsós ragut, és csak a végén forrósítjuk át benne a libapecsenyét.

A leírásban szereplő Zöldborsós libapecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zöldborsós libapecsenye recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8177 2013. 11. 23. 19:27 Válasz

    A bazsalikom méltó párja a paradicsomnak, csak előnyére válhat.

  2. B-betti
    B-betti #8035 2013. 11. 08. 21:48 Válasz

    Ez nagyon ott van! Köszi! ...én azért lehet hogy a paradicsomos ragut megbolondítom egy kis bazsalikommal.....

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zöldborsós libapecsenye recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8177 2013. 11. 23. 19:27 Válasz

    A bazsalikom méltó párja a paradicsomnak, csak előnyére válhat.

  2. B-betti
    B-betti #8035 2013. 11. 08. 21:48 Válasz

    Ez nagyon ott van! Köszi! ...én azért lehet hogy a paradicsomos ragut megbolondítom egy kis bazsalikommal.....

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.