Csirkemell diós mártással
Elkészítés módja
1. A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük. A csontokat és a bőrt a leveskockával, a sóval, a borssal és a hámozott, egészben hagyott hagymával együtt jó fél liter vízben föltesszük főni. Félórai főzés után, amikor a fele leve elfőtt, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk belőle, várunk egy keveset, amíg a főzőleve kissé kihűl. Közben a húst kissé lapjában szeletekre vágjuk, az ételízesítő porral és a borssal bedörzsöljük, és félretesszük egy kicsit, hogy az íze összeérjen.
2. A darált diót az olvasztott vajon kissé megpirítjuk, fölöntjük a borral és a tejszínnel. Kissé megsózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. A liszttel besűrítjük, oly módon, hogy a csontokból főzött alaplé egy részével simára keverjük, és hozzáöntjük a tejszínes-boros mártáshoz. 1-2 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
3. A hússzeleteket serpenyőben, a forró olajon hirtelen kisütjük, tányérra szedjük, a boros mártást ráöntjük. Köretként párolt zöldségeket kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.