Sonkás-sajtos, aszalt szilvás-töltött, rántott csirkemell

Elkészítés módja
1. A fél melleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, és egyenként téglalap alakúra kiverjük, megsózzuk. Ezután megtöltjük, fölgöngyöljük, fogvájóval rögzítjük, és lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban 7-8 perc alatt kisütjük, majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Ferdén fölszeletelve, a tölteléknek megfelelő körettel kínáljuk.
2. A variációk közül a sonkás-sajtos a legegyszerűbb, amikor a húsra egy szelet sonka, erre pedig egy szelet sajt kerül.
3. Ennek továbbfejlesztett változata a szilvás, amikor a sajt közepére egy csíkban 5-6 szem kimagozott aszalt szilvát is fektetünk.
Sonkás-sajtos, aszalt szilvás-töltött, rántott csirkemell recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellből ugyanígy készíthetjük.Célszerű a hústekercseket szorosan, megolajozott alufóliába csomagolni, majd forrásban lévő vízben 10 percig főzni, azután leszűrve hűlni hagyni. Így a hús a bundázás után gyorsabban megsül, kevesebb zsírt szív magába, és formáját is jobban megtartja. Ráadásul így előfőzve le is fagyaszthatjuk, csak bundázni és sütni kell frissen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.