Souvlaki tzatzikivel

Elkészítés módja
1. A húst kétcentis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
2. Az így előkészített hozzávalókat felváltva 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. A fűszerkeveréket az olajjal összekeverjük és a nyársakra locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje, majd letakarva hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
3. A tzazikihez a kígyóuborkát lereszeljük, kissé besózzuk, 20-25 percig állni hagyjuk, azután jól kinyomkodjuk. A tejfölt és a joghurtot – miután a savót leöntöttük róluk – összekeverjük, majd az olajat meg a borecetet hozzátesszük. Kicsit sózzuk, őrölt fehér borssal meg összetört fokhagymával fűszerezzük, majd a kinyomkodott uborkát is beleforgatjuk.Letakarva hűtőben érleljük 4-5 órán át.
4. A nyársakat forró rostsütő lapon vagy serpenyőben, többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük, de elkészíthetjük 18-20 perc alatt forró sütőben is. A tzatzikivel tálaljuk.
Souvlaki tzatzikivel recepthez fűződő történet, jótanács
Úgy is asztalra adhatjuk, hogy a tzatzikit előételként kínáljuk, a souvlakihoz pedig tepsiben sült burgonyát adunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.