Pirított csirke kapros sajtmártással

Elkészítés módja
1. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, majd a sóval ás a borssal bedörzsöljük. Olajjal meglocsoljuk, majd kb. fél órát pihentetjük.
2. Serpenyőben, forró olajon a csirkét oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük, majd tányérra tesszük. A vajat kis lábosban fölolvasztjuk, a lisztet kevergetve megfuttatjuk rajta, majd a forró tejjel apránként fölöntjük. Kevergetve 2-3 perc alatt mártássűrűségűre főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt sajtot belekeverjük, végül a fölaprított kaporral fűszerezzük.
3. Tálaláskor a csirkét fölszeleteljük és a mártással körülöntve, párolt rizs kíséretében kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.