Húsvéti pulykaragu

Húsvéti pulykaragu recept
Hozzávalók
•  60 dkg pulykamellfilé
•  4 evőkanál olaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 vékonyabb szál sárgarépa
•  25 dkg csiperkegomba
•  4-5 dkg vaj
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  6 dl zöldségerőleves (leveskockából is jó)
•  1.5 dl tejföl
•  30 dkg fagyasztott zöldborsó
•  mustár
a körethez:
•  1 kg burgonyából főzött krumplipüré
•  3-4 dkg vaj a tálaláshoz
•  1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A húst kb. 1,5 centis kockákra vágjuk, majd a forró olajon, kevergetve, több részletben megpirítjuk, közben enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Szűrőlapáttal kiemelve félrerakjuk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikákra, a gombát félbe (ha nagyok akkor cikkekre) vágjuk. A visszamaradó olajban együtt megpirítjuk, szűrőlapáttal kiemeljük. A visszamaradó olajban a vajat fölolvasztjuk, majd a lisztet világosra pirítjuk rajta. Ezt a rántást azután a levessel és a tejföllel fölöntjük, kevergetve simára forraljuk. A borsót, az elősütött húst és zöldségeket beledobjuk, 5-6 percig főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, mustárral ízesítjük.

3. A hagyományos módon elkészített burgonyapüréből kivajazott tepsire kis halmokat rakunk (még szebb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá) és a maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk. Jó forró sütőben színesre sütjük. Tányérra adagoljuk, a pulykaragut melléhalmozzuk, és fölaprított petrezselyemmel behintjük.

A leírásban szereplő Húsvéti pulykaragu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.