Húsvéti pulykaragu

Elkészítés módja
1. A húst kb. 1,5 centis kockákra vágjuk, majd a forró olajon, kevergetve, több részletben megpirítjuk, közben enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Szűrőlapáttal kiemelve félrerakjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikákra, a gombát félbe (ha nagyok akkor cikkekre) vágjuk. A visszamaradó olajban együtt megpirítjuk, szűrőlapáttal kiemeljük. A visszamaradó olajban a vajat fölolvasztjuk, majd a lisztet világosra pirítjuk rajta. Ezt a rántást azután a levessel és a tejföllel fölöntjük, kevergetve simára forraljuk. A borsót, az elősütött húst és zöldségeket beledobjuk, 5-6 percig főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, mustárral ízesítjük.
3. A hagyományos módon elkészített burgonyapüréből kivajazott tepsire kis halmokat rakunk (még szebb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá) és a maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk. Jó forró sütőben színesre sütjük. Tányérra adagoljuk, a pulykaragut melléhalmozzuk, és fölaprított petrezselyemmel behintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.