Sókéregben sült csirke

Elkészítés módja
1. A csirkét megmossuk, leszárogatjuk. Hasüregét besózzuk, beborsozzuk és a rozmaringot, a babérlevelet meg a májat is belebújtatjuk.
2. A kéreghez valókat összegyúrjuk. Akkor jó, ha könnyen kezelhető tésztát kapunk, amit azután gyúrólapon kissé ellapítunk. A szárnyast rátesszük, és a tésztával „bebugyoláljuk”.
3. Tepsibe téve, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 30 percen át sütjük. Ha kész, rácsra fektetve 15 percig pihentetjük, majd így, egyben feltálaljuk.
4. Amikor a látvány már kellően éhessé tette a kosztosokat, a kérget késsel levágjuk, pontosabban letördeljük, és a csirkét vágódeszkára fektetjük. Szárnyas ollóval négybe vágjuk, tányérra rakjuk, s mindegyik mellé 1-1 májat is teszünk. Valamilyen könnyű salátával kínáljuk. Fontos: a sós kéreg csak a sütéshez kell, ne tálaljuk fel, hacsak nem akarunk csalódott arcokat látni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.