Sókéregben sült csirke

Sókéregben sült csirke recept
Hozzávalók
•  1 nagyobb (kb. 1.2 kg-os) konyhakész csirke
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 ág rozmaring
•  1 babérlevél
•  4 csirkemáj
a „kéreghez”:
•  1-1 kg só és finomliszt
•  7 dl víz

Elkészítés módja

1. A csirkét megmossuk, leszárogatjuk. Hasüregét besózzuk, beborsozzuk és a rozmaringot, a babérlevelet meg a májat is belebújtatjuk.

2. A kéreghez valókat összegyúrjuk. Akkor jó, ha könnyen kezelhető tésztát kapunk, amit azután gyúrólapon kissé ellapítunk. A szárnyast rátesszük, és a tésztával „bebugyoláljuk”.

3. Tepsibe téve, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 30 percen át sütjük. Ha kész, rácsra fektetve 15 percig pihentetjük, majd így, egyben feltálaljuk.

4. Amikor a látvány már kellően éhessé tette a kosztosokat, a kérget késsel levágjuk, pontosabban letördeljük, és a csirkét vágódeszkára fektetjük. Szárnyas ollóval négybe vágjuk, tányérra rakjuk, s mindegyik mellé 1-1 májat is teszünk. Valamilyen könnyű salátával kínáljuk. Fontos: a sós kéreg csak a sütéshez kell, ne tálaljuk fel, hacsak nem akarunk csalódott arcokat látni.

A leírásban szereplő Sókéregben sült csirke recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.