Pehelykönnyű pulykapecsenye
Elkészítés módja
1. A pulykamellet négy vagy nyolc egyforma szeletre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olívaolajba keverjük, megborsozzuk, majd a fűszerkeveréket is beleszórjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk, szorosan letakarjuk és 2-3 napig a hűtő˝szekrényben érleljük.
2. A salátaféléket leveleire bontjuk, megmossuk és alaposan leszárogatjuk. A balzsamecetet pohárkába töltjük, megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral ízesítjük, kiskanállal jól összekeverjük, majd cseppenként az olívaolajat is belecsurgatjuk.
3. A pácolt pulykamellet kissé lecsöpögtetjük, megsózzuk, majd egy serpenyőben (legjobb a vasserpenyő) oldalanként 3-3 percig sütjük. A salátákat az utolsó percben, hogy a levelek roppanósak maradjanak, az öntettel egy tálban összeforgatjuk – ez lesz a pecsenye körete.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.