Pulyka- vagy csirkejava brokkolival vagy kelbimbóval csőben sütve

Elkészítés módja
1. A mellszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd a megforrósított olajban 3-4 perc alatt elősütjük, és egy megvajazott tepsibe fektetjük.
2. A brokkolit vagy a kelbimbót, — de lehet akár vegyesen is —, enyhén sózott, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, lehűtjük, lecsöpögtetjük. Minden hússzeletre egy-egy kis halmot rakunk belőle.
3. A maradék vajat egy kisebb lábasban fölolvasztjuk, a lisztet rászórjuk, kevergetve fél percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és habverővel szüntelenül keverve mártás sűrűségűre főzzük. A zöldséggel megrakott pulykaszeleteket ezzel a mártással bevonjuk.
4. Megszórjuk a reszelt sajttal meg a zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (kb. 200 °C; légkeveréses sütőben 190 ºC) 6-8 perc alatt aranysárgára sütjük.
Pulyka- vagy csirkejava brokkolival vagy kelbimbóval csőben sütve recepthez fűződő történet, jótanács
Sertés- vagy borjúcombból vagy akár afrikai harcsából is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.