Pulyka- vagy csirkejava brokkolival vagy kelbimbóval csőben sütve

Pulyka- vagy csirkejava brokkolival vagy kelbimbóval csőben sütve recept
Hozzávalók
•  4 szép szelet (egyenként 12-14 dkg-os) pulyka- vagy csirkemellfilé
• 
•  4 dkg finomliszt
•  4-5 evőkanál olaj
•  6 dkg vaj
•  1 csomag (40 dkg) fagyasztott brokkoli vagy kelbimbó
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  3 dl tej
•  késhegynyi őrölt fehér bors
•  csipetnyi reszelt szerecsendió
•  4-5 dkg sajt (trappista)
•  2 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A mellszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd a megforrósított olajban 3-4 perc alatt elősütjük, és egy megvajazott tepsibe fektetjük.

2. A brokkolit vagy a kelbimbót, — de lehet akár vegyesen is —, enyhén sózott, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, lehűtjük, lecsöpögtetjük. Minden hússzeletre egy-egy kis halmot rakunk belőle.

3. A maradék vajat egy kisebb lábasban fölolvasztjuk, a lisztet rászórjuk, kevergetve fél percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és habverővel szüntelenül keverve mártás sűrűségűre főzzük. A zöldséggel megrakott pulykaszeleteket ezzel a mártással bevonjuk.

4. Megszórjuk a reszelt sajttal meg a zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (kb. 200 °C; légkeveréses sütőben 190 ºC) 6-8 perc alatt aranysárgára sütjük.

Pulyka- vagy csirkejava brokkolival vagy kelbimbóval csőben sütve recepthez fűződő történet, jótanács

Sertés- vagy borjúcombból vagy akár afrikai harcsából is ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Pulyka- vagy csirkejava brokkolival vagy kelbimbóval csőben sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.