Csirke satay mogyorómártással

Elkészítés módja
1. A csirkemellet félbevágjuk, majd az így kapott fél melleket lapjában is félbevágjuk, hogy a hús ne legyen ujjnyinál vastagabb. Ezután kisujjnyi széles, hosszú csíkokra szabjuk. 16 kis nyársat vagy hegyes bambusznyársat előkészítünk, a húscsíkokat a nyársak köré tekerjük, úgy, hogy közben néhányszor megtűzzük.
2. A mogyorómártáshoz valókat turmixgépbe töltjük és durvára pürésítjük. Kis lábasba töltjük, kevergetve közepes lángon 3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.
3. A csirkenyársakat a megforrósított grillrácsra fektetjük. A szójamártást a zöld citromlével és a szezámolajjal összekeverjük. A nyársakat ezzel kenegetve, erős tűz fölött 6-7 percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk.
4. Azonnal a forró mogyorómártással tálaljuk.
Csirke satay mogyorómártással recepthez fűződő történet, jótanács
Ha hurkapálcát használunk az étel készítéséhez, javaslom, 10 percre áztassuk hideg vízbe. Így sütéskor nem törik el.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.