Bácskai csirkemáj (lecsós csirkemáj)

Bácskai csirkemáj (lecsós csirkemáj) recept
Hozzávalók
•  50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
•  2 vöröshagyma
•  3-4 nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
•  2-3 közepes paradicsom
•  4 evőkanál olaj
•  kb. 1 kiskanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  fél kiskanál majoránna
•  1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 kisebb hegyes csípős paprika vagy 7-8 karika Karikás Pista
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre). A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, még jobb, ha az utóbbi héját is lehúzzuk, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.

2. Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 6-7 perc alatt szőkére sütjük.

3. A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, vékony karikákra vágott csípős paprikát is tehet bele.

4. Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

5. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.

Bácskai csirkemáj (lecsós csirkemáj) recepthez fűződő történet, jótanács

A hagyma alá 8-10 deka apró kockákra vágott füstölt szalonnát is piríthatunk. Csirkemáj helyett borjú-, marha-, sertés-, pecsenyekacsa- vagy pecsenyelibamájból is ugyanígy készíthetjük. Télen és tavasszal, amikor a paradicsom és a paprika drága, kész lecsóval főzzük; a májat az olajon, közepes lángon 8-10 perc alatt megpirítjuk, a vége felé sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, azután ráöntjük a lecsót, és összeforgatjuk.

A leírásban szereplő Bácskai csirkemáj (lecsós csirkemáj) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.