Sajtos pulykamellhússal töltött rétes
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és 4 evőkanál olajon 4-5 perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetve hűlni hagyjuk.
2. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az előbbit finomra aprítjuk, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. A hagymát a hús sütésénél visszamaradt olajon megfuttatjuk, majd a gombát hozzáadjuk, kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A tűzről lehúzva, a tojássárgájával és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3. Egy-egy csomag réteslapot nedves konyharuhán egymásra terítünk, közüket egy kevés olajjal megkenjük, és zsemlemorzsával meghintjük. A sült pulykaszeletekkel egy csíkban megrakjuk (a húst ehhez kissé föl is darabolhatjuk, hogy szépen elrendezhessük a tésztán). A gombás sajtos masszát egyenletesen rákenjük és a tésztát fölgöngyöljük.
4. Kiolajozott tepsire fektetjük, a tetejét olajjal megkenjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C ) kb. 20 perc alatt készre sütjük. Forrón, kissé ferdén fölszeletelve tálaljuk. Fejes saláta vagy különböző mártások (egres, sóska, ribiszke, kapor stb.) illenek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.