Parajjal töltött pulykajava gyümölcsökkel

Elkészítés módja
1. A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, téglalap alakúra kiverjük, enyhén megsózzuk, és letakarva hűtőbe rakjuk, míg a tölteléke elkészül.
2. Ehhez a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket bő vízben megmossuk, lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy serpenyőben, az olvasztott vajon 3 perc alatt megfuttatjuk. A parajt rádobjuk, nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk-pároljuk, ezalatt összeesik, és az a leve is elfő, amit közben engedett. Enyhén sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
3. A sajtos spenótot a hússzeleteken elosztjuk, és úgy csavarjuk, pontosabban hajtogatjuk föl, hogy ne legyen túl vastag, mert csak így sül meg szépen. Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, majd a pulykamellet oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük rajta úgy, hogy közben egy vasalóval vagy tepsivel jól lenyomatjuk; de az is tökéletes, ha ráteszünk egy vízzel félig telt kisebb lábast.
4. Amíg a hús sül, a körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk. A szőlőt leszemezzük, a szemeket félbevágjuk, és magjaikat kikaparjuk. Egy serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, a mézet rálocsoljuk. Éppen csak elkeverjük, majd rárakjuk a körtéket, és kb. 2 perc alatt átforgatjuk. A citromlével meglocsoljuk, a szőlőt rádobjuk, összerázzuk, a borral meglocsoljuk, és már csak 2-3 percig hagyjuk a tűzön.
5. Tálaláskor minden tányérra 1-1 fél körtét rakunk, a szőlőt ráhalmozzuk. A pulykajavákat kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, így rakjuk a gyümölcs mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.