Csirkemell Regnum módra

Elkészítés módja
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárogatjuk, lapjában megnyitjuk és kissé kiverjük. Megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd a megforrósított olajban oldalanként 2-2 percig sütjük, ezután kivajazott tepsibe fektetjük.
2. A sonkát és a főtt tojást kis kockákra vágjuk, összeforgatjuk, és minden szelet húsra egy-egy kis halmot rakunk belőle.
3. A besamelmártáshoz a tejet felforraljuk, a vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósítjuk, de közben ügyeljünk arra, nehogy megpiruljon. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. Továbbra is állandóan kevergetve apránként a tejet beleöntjük és csak egy percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
4. A mártást a sonkás tojásos húsra öntjük, a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával megszórjuk, végül a maradék vajat rámorzsoljuk.
5. Előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. Köretnek párolt rizs illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.