Burgundi csirkeragu

Elkészítés módja
1. A combokat kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, majd az így kapott filéket négybe (ha túl nagyok, akkor hat részre) vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, félrerakjuk. A lefejtett csirkebőr zsírját egy széles, magas peremű serpenyőben vagy nagy lábasban kisütjük. A ropogósra sült bőrt kiszedjük belőle. Az 1 centis kockákra vágott szalonnát a visszamaradó zsírjára dobjuk. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Együtt pirítjuk további kb. 10 percig, amíg körös-körül kifehéredik.
2. A hagymát és a gombát jól lecsöpögtetjük. A csirkéhez adjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, s lefödve kis lángon 35-40 percig pároljuk; akkor jó, ha a hús megpuhult. Közben elpárolgó levét mindig egy kevés vízzel pótoljuk.
3. Ekkor a borral ízesítjük, végül egy kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. A tűzről levéve apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Vajban pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.