Duplán lecsós pulykapecsenye

Elkészítés módja
1. A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük, ügyelve, nehogy kiszakadjanak. Kb. 1 csapott kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal behintve félretesszük.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírját kevergetve kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, felét a szalonnán üvegesre sütjük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. Mindkettőből 1-1 darabot kis kockákra vágunk, és a szalonnás hagymán 2 perc alatt megfuttatjuk. A felvert tojásokat ráöntjük, enyhén megsózzuk, kevergetve kocsonyásodásig sütjük.
3. Ezt a tölteléket a hússzeleteken hosszában, egy vastagabb csíkban elosztjuk, amiket azután föltekerünk, megkötözünk. Kissé megsózzuk, a lisztbe forgatjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon körös-körül elősütjük, majd félretesszük. Visszamaradó zsírjában először a maradék hagymát, majd az 1,5 centis kockákra vágott paradicsomot futtatjuk meg.
4. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, a vízzel (levessel) fölöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk. A kétféle paprikakrémmel ízesítjük, a töltött elősütött pulykapecsenyét belerakjuk, és kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Kb. 10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a 2-2,5 centis kockákra vágott maradék paprikát is belefőzzük.
5. A húsokat a lábasból kiemeljük, majd miután a zsineget lefejtettük róla, rézsútosan fölszeleteljük, és a lecsóval körülöntve tálaljuk.
Duplán lecsós pulykapecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyétkűeknek galuskát is kínálhatunk még hozzá, amit akár a lecsóval is összekeverhetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.