Kapros pulykaragu

Elkészítés módja
1. A combfilét 1,5-2 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és lefedve kb. 45 perc alatt vajpuhára pároljuk. Közben párszor megkeverjük, és az sem baj, ha a leve is fő. Ezzel kész is az alap.
2. A lisztet 4 deci vízzel (még finomabb szűrt húslevessel) meg a tejföllel simára keverjük, a puha húshoz öntjük. Utánasózzuk, a cukorral meg a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Végül a finomra vágott kaprot is belekeverjük. Fölszeletelt csiperkegombával vagy pár deka szárított erdei gombával is gazdagíthatjuk, amit a puha hússal 4-5 percig párolunk, csak ezután habarjuk be a lisztes tejföllel.
Kapros pulykaragu recepthez fűződő történet, jótanács
Amikor többen jönnek össze ebédre, nem könnyű mindenki kedvére főzni. Ki a gombát nem szereti, ki a csípőset, ki a kaprot – és még lehetne sorolni. Ezért különösen praktikus ez az alaprecept, amit ha kész, kedvünkre úgy variálhatunk, hogy az összes vendég ízlésének megfelelő legyen. Fontos: az alaprecept 4 főre szól, ahogyan egyenként mindegyik kiegészítő mártás vagy ragu leírása is, tehát ha kétfélét akarunk készíteni, vagy a húsmennyiséget duplázzuk vagy a mártás mennyiségét felezzük!
Ma ez lesz az ebéd. Nagyon ínycsiklandozó.