Mézes-mustáros pulykatokány
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát fölaprítjuk, majd a fölhevített olajon kevergetve megfuttatjuk. A húst rádobjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt 30 perc alatt puhára pároljuk. Közben az elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk.
2. Amikor majdnem kész, a mézzel és a mustárral ízesítjük, és a liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük. Még egyszer fölforraljuk, majd azonmód párolt rizs kíséretében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.