Csirkehúsgombócok savanyú mártásban
Elkészítés módja
1. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, és ledaráljuk. A mandulát – miután vékony barna héjától meghámoztuk, - durvára vágjuk és a húshoz adjuk. A zsemlemorzsával, a tojással és egy csipetnyi sóval összedolgozzuk.
2. Vizezett kézzel, apró gombócokat formálunk belőle (kb. 20 darab lesz).
3. A húslevest 2 evőkanál citromlével fölforraljuk, a gombócokat beletesszük, és lefedve 8-10 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük és egy mély tálba tesszük.
4. A tojást 3 evőkanál citromlével felverjük, a főzőléből 3-4 evőkanálnyit hozzáadunk, majd a főzőlébe öntjük. Szüntelenül kevergetve 3-4 percig főzzük, míg egy kissé besűrűsödik.
5. Tálaláskor a gombócokat a savanykás mártással meglocsoljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.