Klasszikus libapecsenye

Klasszikus libapecsenye recept
Hozzávalók
•  4 kisebb libacomb (egyenként kb. 40 dkg)
• 
•  majoránna
a párolt káposztához:
•  1 kg lila káposzta (fehér is lehet)
•  fél fej vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  2 evőkanál kristálycukor
•  1 csapott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt köménymag
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 evőkanál 10%-os ételecet
a resztelt burgonyához:
•  1.2 kg burgonya
•  2 szép vöröshagyma
•  5 dkg vaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  majoránna

Elkészítés módja

1. A libacombokat megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük, majd akkora peremes tepsibe rakjuk, amekkorába épp csak belefér. 1 pohárnyi (2 deci) vizet aláöntünk, alufóliával letakarjuk, azután sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 1 óra 50 perc alatt megsütjük.

2. Közben a húst többször megforgatjuk, levével locsolgatjuk, a fóliát pedig félidőben leemeljük róla. Ha szép lassan sül, akkor jó puha lesz. Amíg a liba sül, elkészítjük a köreteket.

3. A párolt káposztához a káposzta torzsáját kivágjuk, majd a fejet vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. A hagymát vékonyan fölszeleteljük.

4. Az olajat egy lábasba öntjük, és a cukrot 2-3 perc alatt világosbarnára pirítjuk rajta. Először a hagymát, majd a káposztát keverjük bele. Néhány percnyi pirítás után megsózzuk, a köménnyel meg a borssal fűszerezzük, majd lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, végül az ecettel ízesítjük.

5. A resztelt burgonyához a krumplit héjában enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

6. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban az olvasztott vajon 2-3 perc alatt kevergetve kissé megfuttatjuk. A burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával fűszerezzük és kevergetve, 4-5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Szorosan kis merőkanálba vagy formába nyomkodjuk, így borítjuk tányérra. A libacombot és a párolt káposztát mellé rakjuk.

A leírásban szereplő Klasszikus libapecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.