Klasszikus libapecsenye

Elkészítés módja
1. A libacombokat megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük, majd akkora peremes tepsibe rakjuk, amekkorába épp csak belefér. 1 pohárnyi (2 deci) vizet aláöntünk, alufóliával letakarjuk, azután sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 1 óra 50 perc alatt megsütjük.
2. Közben a húst többször megforgatjuk, levével locsolgatjuk, a fóliát pedig félidőben leemeljük róla. Ha szép lassan sül, akkor jó puha lesz. Amíg a liba sül, elkészítjük a köreteket.
3. A párolt káposztához a káposzta torzsáját kivágjuk, majd a fejet vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. A hagymát vékonyan fölszeleteljük.
4. Az olajat egy lábasba öntjük, és a cukrot 2-3 perc alatt világosbarnára pirítjuk rajta. Először a hagymát, majd a káposztát keverjük bele. Néhány percnyi pirítás után megsózzuk, a köménnyel meg a borssal fűszerezzük, majd lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, végül az ecettel ízesítjük.
5. A resztelt burgonyához a krumplit héjában enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
6. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban az olvasztott vajon 2-3 perc alatt kevergetve kissé megfuttatjuk. A burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával fűszerezzük és kevergetve, 4-5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Szorosan kis merőkanálba vagy formába nyomkodjuk, így borítjuk tányérra. A libacombot és a párolt káposztát mellé rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.