Mézes-csilis csirkeszárnyak
Elkészítés módja
1. A csirkeszárnyakat megmossuk, kiskéssel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat leszedjük róla, vékony végeiket levágjuk. A gyömbért meghámozzuk, apróra reszeljük vagy vágjuk, és a citromlével megcsepegtetve félretesszük. A narancsot alaposan megmossuk, majd héját lereszeljük, ügyelve arra, hogy a fehér kesernyés réteg már ne kerüljön bele. A fokhagymát pépesre elkaparjuk.
2. A gyömbért a narancshéjjal, a fokhagymával, a Worcesterrel, a szójával, a mézzel, a csípős mustárral, az Erős Pistával és az olajjal összekeverjük. A csirkeszárnyakat egy tálba rakjuk, az imént készült páccal leöntjük, jól a húsba masszírozzuk, majd lefedve hűtőbe tesszük, és legalább 6 órán át, de inkább egy éjszakán át érleljük.
3. Másnap egy nagy tepsibe rakjuk, és rákapargatjuk fűszeres pácukat is. Előmelegített sütőben,a közepesnél nagyobb lánggal (210 ºC; légkeveréses sütőben 190 ºC) kb. 40 perc alatt szép barnára sütjük. Közben páclevével, ami a sütés végére mézszerűen besűrűsödik, gyakorta meglocsoljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.