Mézes-csilis csirkeszárnyak

Mézes-csilis csirkeszárnyak recept
Hozzávalók
•  1 kg húsos csirkeszárny
•  diónyi darab friss gyömbér
•  fél citrom leve
•  1 narancs
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  fél dl Worcester mártás és
•  sötét szójaszósz vegyesen
•  1 dl méz
•  1 evőkanál csípős mustár
•  1 csapott kiskanál Erős Pista
•  3 evőkanál olaj
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A csirkeszárnyakat megmossuk, kiskéssel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat leszedjük róla, vékony végeiket levágjuk. A gyömbért meghámozzuk, apróra reszeljük vagy vágjuk, és a citromlével megcsepegtetve félretesszük. A narancsot alaposan megmossuk, majd héját lereszeljük, ügyelve arra, hogy a fehér kesernyés réteg már ne kerüljön bele. A fokhagymát pépesre elkaparjuk.

2. A gyömbért a narancshéjjal, a fokhagymával, a Worcesterrel, a szójával, a mézzel, a csípős mustárral, az Erős Pistával és az olajjal összekeverjük. A csirkeszárnyakat egy tálba rakjuk, az imént készült páccal leöntjük, jól a húsba masszírozzuk, majd lefedve hűtőbe tesszük, és legalább 6 órán át, de inkább egy éjszakán át érleljük.

3. Másnap egy nagy tepsibe rakjuk, és rákapargatjuk fűszeres pácukat is. Előmelegített sütőben,a közepesnél nagyobb lánggal (210 ºC; légkeveréses sütőben 190 ºC) kb. 40 perc alatt szép barnára sütjük. Közben páclevével, ami a sütés végére mézszerűen besűrűsödik, gyakorta meglocsoljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.

A leírásban szereplő Mézes-csilis csirkeszárnyak recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.